Missa inte

Veckan som gick: Prisvärda lurar och drömmar om toppmodellerna

Skärmen kan visa aviseringar från appar även när Always on Display är aktivt.

Det var de prisvärda lurarnas vecka tillsammans med en hel del rykten. Läs vad du inte får missa från veckan som gått.

Publicerad Uppdaterad

Vi hann med två lite mer prisvärda mobiler den här veckan. Mest intressant var 2017 års modell av Samsung Galaxy A5 som är vattentät, har ett väldesignat yttre, fingeravtrycksläsare, en skärm som visar utvald, viktig information även i viloläget och så finns här en av de bästa kamerorna. Ja de här egenskaperna har både Galaxy A5 och Samsungs flaggskepp S7 gemensamt. Det är tydligt att A5 ärvt en hel del egenskaper och igenkänningstecken från sin dyrare systermodell. Anledningen till att den här kategorin dels finns och dessutom blivit så populär är att generationsstegen i mobilbranschens absoluta toppskikt inte längre är så omkullkastande år från år. Helt enkelt en mobil som klarar av att stå på egna ben riktigt bra.

I den andra ringhörnan hittar vi Xiaomi Redmi Note 4 som med sina 3 000 kronor imponerar en hel del, även om den har lite problem med språket och vissa av våra svenska frekvenser för mottagning. 

Missa inte: Vårt test av Samsung Galaxy A5

Samtidigt har vi även hunnit testa ett par lyxiga lurar från Bose och världens första telefon med Googles Project Tango inbyggt.

I slutet av februari drar årets upplaga av Mobile World Congress igång och som vanligt staplar sig ryktena på varandra. Sony sägs ha fem lurar på gång till mässan, där den ena fångats på film som det ser ut. Bildmässigt ser det samtidigt ut som om Huawei P10 med släktingar har visat upp sig för första gången.

Även Samsung bjuder in till visning. Fast mest uppmärksammat är ändå ryktet att vi får se första officiella skymten av Galaxy S8 under mässan, trots att den inte ska lanseras förrän senare.

Desto vanligare är uppgifterna, både via rykten och från officiellt håll, om LG:s lansering. Vanan trogen struntar de i att hålla saker hemliga, vilket har gjort att telefonen läckt ut på bild. Strategin kanske lönar sig den här gången, eftersom föregångaren G5 sänkte företagets resultat. Samtidigt verkar företagets nya klocka ha fångats på bild.

Missa inte: Sonys nya fångad på film

Lite mer på hemmaplan har vi de ständiga turerna kring Android 7. Den här veckan hann faktiskt Sony före Google själva med en säkerhetsuppdatering till systemet (trots att de inte fått ut Android 7.0 till alla aktuella telefoner ännu). Google i sig kontrade med att släppa Android 7.1.2, samtidigt som de gav den gamla trotjänaren Nexus 5X nya funktioner till fingeravtrycksläsaren.

Att många haft problem med att implementera Android 7.0 är vida känt, då flertalet har dragit tillbaka sina släpp för att räta ut buggar. Lenovo var tidigt ute med versionen till Moto Z, men Moto X Force verkar ha problem.

I övriga nyheter visar det sig att Telenor ger sig in i kampen om bilen på samma sätt som Telia tidigare gjort med Telia Sense. Bland andra mobilkopplade grunkor hittar vi Clarius, som hoppas kunna revolutionera läkarvård med ultraljud med deras mobilkopplade ultraljudsenhet för en betydligt billigare peng än vad nuvarande enheter kostar.

Kanske störst var ändå Apple som kom med sin kvartalsrapport. Där var det guld och gröna skogar i allmänhet, men det visar sig också att Apple gick om Samsung i antal sålda telefoner under kvartalet. Något som diskuterats flitigt på vår sajt.

Apples VD Tim Cook med Iphone nummer 1.000.000.000.

Desto sämre går det för Googles nya chattjänst Allo som verkar bli en totalflopp.

Vad var mest spännande i nyhetsväg den här veckan enligt dig? Kommentarsfältet står till ditt förfogande.