https://www.mobil.se/nyheter/video-hands-on-med-galaxy-s4-active
524056
Nyheter
Samsungs nya tåliga superlur

Video: Hands-on med Galaxy S4 Active

Foto: Phone Arena.
Nyfiken på den vattentåliga versionen av Samsung Galaxy S4? Sajten Phone Arena har publicerat en hands on-video med Samsungs nya superlur.

För en vecka sedan släppte Samsung en riktig bomb när tåliga Galaxy S4 Active blev officiell efter en lång tid av rykten och spekulationer.

I korthet kan Galaxy S4 Active sammanfattas som något så intressant som en damm- och vattentålig version av senaste flaggskeppet Galaxy S4.

I praktiken uppfyller nya Galaxy S4 Active kraven för IP67-klassning, vilket innebär att pjäsens konstruktion är helt tät och skyddar enheten från att damm och andra partiklar ska kunna tränga in. Galaxy S4 Active klarar också av att sänkas ned till en meters djup i upp till 30 minuter.

Gummiisolering skyddar från vatten

Sajten Phone Arena publicerade nyligen en hands on-video där vi får titta lite närmare på Samsungs svar på konkurrenten Sony Xperia Z. I klippet får vi bland annat se hur Galaxy S4 Active skyddas från vatten och andra oönskade partiklar med hjälp av ett isolerande gummiband fäst på insidan av telefonens bakstycke.

Samsung har tidigare gått med att Galaxy S4 Active ska visas på ett pressevent i London 20 juni. Telefonen kommer sedan att släppas till försäljning från och med i sommar. Sverige - tillsammans med USA - är först ut att få Samsungs nya tåliga tuffing.