Kraft och stort batteri

Vivo presenterar nya vikbara flaggskepp

Vivo X Fold 3 tänjer gränserna för vikbara mobiler.

Kinesiska Vivo har presenterat nya vikbara mobiler i form av X Fold 3 och X Fold 3 Pro. 

Standardmodellen X Fold 3 tänjner inte gränserna speciellt mycket utöver ett batteri på 5500 mAh. Den använder en Snapdragon 8 Gen 2 som kombineras med 12 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagring. Man använder en yttre skärm på 6,53 och en vikbar skärm på 8,03 tum med stöd för 120 Hz. På baksidan finns en trio av 50MP-kameror. Hopvik har den en tjocklek på 10,2 millimeter. 

Det är däremot med X Fold 3 Pro som Vivo spänner musklerna ordentligt. Här utnyttjar man den mer kraftfulla Snapdragon 8 Gen 3 tillsammans med 16 gigabyte arbetsminne och 512 gigabyte lagring. Kamerorna använder en speciell fotokrets som utvecklats av Vivo, och på baksidan finns tre stycken kameror inklusive 50MP vidvinkel och ultravidvinkel, samt en 64MP teleobjektiv med 3x. 

 Man har dessutom använt sig av ett ännu större batteri med en kapacitet på 5700 mAh. Det har också gjort mobilen aningen tjockare med en profil på 11,2 millimeter. 

Bägge modellerna finns för förhandsbokning i Kina, men det är inte sagt något om en eventuellt internationell lansering.