Annons

Ny spelare på vikbara arenan

Vivo presenterar vikbara X Fold

Nu har även Vivo presenterat sin första vikbara mobil med namnet X Fold.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska elektroniktillverkaren Vivo har nu presenterat sin första vikbara mobil ii form av den i höjdled vikbara Vivo X Fold. Mobilen har en extern skärm på 6,53 tum, samt den vikbara skärmen som blir 8,03 tum i utfällt läge. Bägge skärmarna har stöd för 120Hz och inbyggd fingeravtrycksläsare. Den vikbara skärmen använder Ultra Thin Glass, UTG, liknandet det som Samsung använder i sina vikbara mobiler, men enligt Vivo ska deras variant tåla upp till 300000 vikningar. Den har dessutom ett gångjärn som gör att skärmana kan vikas platt mot varandra utan att det blir någon glipa längs sidorna.

På insidan sitter det en Snapdragon 8 Gen 1 processor tillsammans med 12 gigabyte RAM-minne och upp till 512 gigabyte lagring. Ett batteri på 4600 ska hålla liv i mobilen, och det hanterar både trådlös snabbladdning på 50W och laddning via sladd på 66W.

Sammanlagt finns det sex stycken kameralinser i Vivo X Fold. Fyra stycken på baksidan - en 50MP primär lins kompletterad med en 48MP ultravidvinkel, en 12MP 2x telefoto samt en 8MP 5x periskopfoto. Dessutom har bägge skärmarna varsin 16MP porträttkamera som sitter i ett hål i respektive skärm.

För tillfället finns Vivo X Fold enbart i Kina med en prislapp från ¥8,999, vilken rak översatt blir drygt 13500 kronor.