https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-lanserar-redmi-note-9-den-30-april
568566
Nyheter
falskt
Lansering

Xiaomi lanserar Redmi Note 9 den 30 april

Nu har det blivit dags för Svensk och internationell lansering av Xiaomis nya Redmitelefoner i Note 9-serien. Men då modellerna redan lanserats i Indien förväntar vi oss inga nyheter utöver det vi vet.

Den 30 april kl 14 har Xiaomi meddelat att man kommer att lansera den nya Redmi Note 9-serien. Mer information än så kom inte med pressmeddelandet, men eftersom de redan lanserats i Indien är det inte så vet vi redan vilka specifikationerna blir. 

Både Note 9 och Note 9 Pro Max får en 6,67 tums skärm med FHD-upplösning, de har också samma chipset i form av ett specialtillverkat Snapdragon 720 från Qualcomm. 

De två modellerna skiljs åt med hjälp av detaljer kring kamerauppsättningen, minne/lagring och typ av laddning. Den vassare Pro Max får en huvudkamera med 64 megapixels upplösning, en åttamegapixelssensor med vidvinkeloptik, en femmegapixelssensor med makro-optik, en selfiekamera med 32 megapixels upplösning samt en tvåmegapixels djupsensor.  Pro får ”bara” 48 megapixels upplösning på huvudkameran och 16 megapixel. I övrigt har de samma uppsättning. Båda modellerna får också ett mer avancerat filmläge där du kan göra fler manuella justeringar. 

När det kommer till minne och lagring får Pro Max 6/64GB, 6/128GB eller 8/128GB, Pro för klara sig på 4/64GB eller 6/128GB. 

Batterierna i de två enheterna ligger på 5020mAh, vilket får räknas som stort. Däremot får Pro Max en snabbladdare med 33W där den enklare Pro bara får 18W snabbladdning. 

Det vi förväntar oss att få veta är svenska priser och när säljstart sker.