Annons

Budgetvänligt

Xiaomi släpper Redmi 9 – plånboksvänlig med stort batteri

Xiaomi släpper nu sin senaste budgetmodell Redmi 9. Telefonen kommer i två varianter men båda har ett rejält batteri och fyra kameror på baksidan.

Publicerad Uppdaterad

Den nya Redmi 9 är en budgettelefon från den kinesiska tillverkaren Xiaomi, viktigt att påpeka att den skiljer sig från den med liknande namnet Redmi Note 9. Den, alltså Redmi 9, kommer i två olika modeller där det är RAM och lagring som skiljer. Det de två modellerna har gemensamt är en 6,53 tums lcd-skärm med FHD+-upplösning, ett Mediatek Helio G80 med 12nm processteknik. Redmi 9 har vidare Bluetooth 5.0, NFC och ett batteri med rätt stadig kapacitet på 5020 mAh och 18W snabbladdning. VIll man utnyttja snabbladdningens 18W får man dock köpa en annan laddare än den som följer med då den bara kan trycka i 10W. 

Kamerorna är, på baksidan, fyra till antalet med en 13 megapixelssensor bakom optiken i huvudkameran. Denna ackompanjeras av en 8 megapixels vidvinkelkamera, en 5 megapixels makrokamera och en tvåmegapixels djupsensor. På framsidan sitter en kamera med en åttamegapixelssensor bakom linserna. Redmi 9 har även en fysisk fingeravtryckssensor som sitter på baksidan. 

De två varianterna skiljer sig som sagt åt vad gäller RAM och lagring, där den ena erbjuder 4GB RAM och 64GB lagring och den andra 3GB RAM och 32GB lagring. I Sverige kommer enbart Redmi 9 i varianten med 4 GB RAM och 64 GB lagring att säljas och priset ska bli 2000 kronor när den dyker upp i juli.

Källa