Mobilreparationer

Mobilen har fått fuktskador – går det att reparera?

Om mobilen har fått i sig vatten är prognosen dålig.

Har mobilen börjat bete sig konstigt efter att du tappat den i vatten eller har den varit ute i spöregn? Då är prognosen tyvärr dålig. Dyrare mobiler är idag vattentäta men det är ett skydd som försämras över tid, och i regel täcks inte heller vattenskador av garantin.

Du kan få vatten i mobilens högtalare som ger problem i form av sämre ljud eller felmeddelanden när du försöker ladda. Dessa problem är oftast övergående allteftersom vattnet torkar bort. Har däremot vattnet kommit in i telefonens inre och orsakar kortslutningar i elektroniken är risken stor att korrosion orsakar permanenta skador,

Dessa går inte att åtgärda men en mobilreparatör kan åtminstone fuktsanera mobilen genom att öppna den och se till att avlägsna all vätska. Ska man göra det ska det vara så snart som möjligt efter att mobilen fått vatten i sig för att minska risken för korrosion. Det är dock fortfarande ingen garanti och mobilen kan ha fått permanenta skador som visar sig senare.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gick igenom mobilreparationer i detalj.