Icloud, Google, Dropbox med flera

Problemet får en lösning: Molnlagring och storleksanpassade bilder i Iphone

Med ett större bildbibliotek kan du stöta på problem i din molnlagring.

Publicerad Uppdaterad

Kamp med molnlagring och storleksbantat i Iphone

Fråga: Jag har Icloud men får bara 2,2 TB och går inte att öka tyvärr. 

Jag behöver fortsätta säkherhetskopiera själva mobilen med appar till icloud men måste överväga att säkerhetskopiera bilderna till annan molnlagring men hur ska jag flytta eller kopiera alla bilder från 3 mars 2018 och framåt som ligger på icloud till den nya molnlagringen??  Jag måste ju utgå från icloud för få bilder ligger i själva mobilen pga lagringsoptimering.

Kan jag fortsätta använda appen Bilder i framtiden och hur ställer man in så att bilder ska synkas med annan molntjänst istället?

Erik Mörner svarar: När det gäller optimerad bildstorlek i Iphone och olika molnlagringstjänster så ska Google Foto och Dropbox båda ladda ner den högupplösta kopian från iCloud när de säkerhetskopierar, men det gör inte till exempel Microsoft Onedrive.

https://support.google.com/photos/thread/21430137/icloud-photo-library-o...

https://support.microsoft.com/en-us/office/automatically-save-photos-and...

Du kan inte ställa in så att appen Bilder i Iphone synkar med något annat än iCloud, men använder du en annan molntjänst, som Google Foto, Dropbox eller Onedrive har du funktioner så att du kan rensa de bilder som är backupade i den molntjänsten från den lokala lagringen på telefonen.

Du kan alltså först säkerhetskopiera till Google Foto eller Dropbox eller Onedrive och sedan ta bort de då redan molnlagrade bilderna bilder från telefonens Bilder-app utan att det påverkar molnlagringen i Onedrive/Google Foto/Dropbox.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Det här tipset publicerades ursprungligen här i november då redaktionen svarade på samlade läsarfrågor.