Avancerade ljudinställningar

Tips: Bättre ljud i din Motorolamobil med Dolby Atmos

Motorolas samarbete med Dolby ger en del inställningar i mobilen du kan ha kul med.

Publicerad Uppdaterad

Bättre ljud med Dolby Atmos

Motorolatelefoner brukar ha riktigt bra högtalare delvis tack vare samarbetet med Dolby, som kalibrerat högtalarna. Ett annat exempel på samarbetet är funktionen Dolby Atmos, som anpassar ljudet efter vad du lyssnar på.

Du hittar inställningen i Dolby-appen, där du kan slå på eller av funktionen helt. Är den på kan du välja att den automatiskt anpassar sig efter vilken typ av innehåll du lyssnar på och justerar inställningarna. Du kan också välja typ av innehåll manuellt. Lyssnar du på musik vill du så klart att det ska låta ungefär som det är inspelat. För film och spel skapas surroundkänsla på ljudet och rumslighet med ekoeffekter, och röster förstärks så att du lättare kan följa dialogen i bullriga miljöer. För poddsändningar är det viktigaste förstås att talet hörs.

Du kan dessutom gå in och justera var och en av dessa manuellt, så du väljer om det ska vara virtuellt surroundljud, om volymen ska utjämnas mellan öronen eller equalizer som justerar ljudnivåerna i olika frekvenser.

Det är inte alltid det låter bättre med Dolby Atmos påslaget. Tittar du på film kan det till exempel bli mycket lättare att följa dialogen, medan ljudeffekter i bakgrunden ibland låter lite förvrängda. Prova dig fram med funktionen och se vad du tycker.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här.