Organisera dig

Tips: Håll reda på tillvaron med mobilens anteckningar

Anteckningsappar i mobilen är ett utmärkt sätt att både skapa struktur och dela den över flera enheter.

Anteckningar är givetvis det mest fria sättet att organisera dig med. Det finns många anteckningsappar att välja mellan. Har du en app förinstallerad är den ofta bra och synkar innehållet mellan dina enheter. Andra anteckningsappar värda att nämna är Google Keep, Simplenote och Evernote. Om du känner dig mer strukturerad med bildstöd går det ofta att lägga in bilder i anteckningarna, och de flesta appar tillåter till och med att du skriver för hand. För att det ska bli bra bör du helst ha en mobil eller surfplatta med pekpenna.

Fördelen med anteckningar är som sagt att du har stora friheter att själv skapa dina egna sätt att strukturera dig på, oavsett om det är en stor mind map eller separata anteckningar för olika syften. Nackdelen är ungefär densamma. Behöver du hjälp att strukturera upp tillvaron är inte nödvändigtvis frihet att göra vad du vill det bästa sättet. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till hur du organiserar tillvaron med mobilen.