Fitbit nu del av Google

Undvik problemen: Så gör du för att flytta ditt Fitbit-konto till Google

Fitbit är sedan 2019 uppköpta av Google och integreras sakta men säkert. Google har meddelat att de kommer kräva av Fitbit-användare att de migrerar sina konton till Google.

Publicerad Uppdaterad

Google har öppnat möjligheten att flytta dina data från Fitbit till ett Google-konto. Processen är enkel och du gör flytten direkt i Fitbit-appen. För att komma igång måste du först ha ett Google-konto och vara inloggad med ditt gamla Fitbit-konto i telefonens Fitbit-app.

På sikt kommer Google helt ta bort stöd för Fitbit-konton och bara tillåta användare som flyttat alla data till sina Google-konto. Innan du genomför flytten kan det vara bra att veta att träningsinformation från vänner du har i appen inte syns för dig förrän även de har flyttat sina konton från Fitbit till Google. När flytten är genomförd uppmuntrar Fitbit-appen dig att såga åt även vännerna att flytta sina data.

Så här gör du

1. I telefonens Fitbit-app klickar du på Idag-fliken i botten och sedan på din profilbild. Välj sedan alternativet att flytta Fitbit till Google-kontot.

2. Nu börjar själva flytten. Du börjar med att välja ditt Google-konto dit du vill flytta all din Fitbit-data och det ska alltså vara med det du sedan kommer att logga in på Fitbit.

3. I nästa steg får du granska vilka data det är som förs över, se dina anslutna enheter och granska anslutna appar. Efter att du godkänt sker överföringen snabbt och du kan fortsätta använda Fitbit som förut, men med ditt Google-konto.