Följetong går i mål?

"Allt tyder på att Apple Watch får koll av blodtryck i höst"

Apple har snarare tvingats ta bort funktioner från Apple Watch den senaste tiden, men till Apple Watch 10 ska en ny hälsomätare introduceras.

Publicerad Uppdaterad

Det är vanligen välunderrättade Mark Gurman på Bloomberg som i sitt nyhetsbrev rapporterar att Apple Watch ser ut att få blodtrycksmätning i nästa version. Det gör dem inte först med detta. Huawei har sin Huawei Watch D som rent fysiskt mäter och rapporterar ditt blodtryck genom att klockarmbandet spänns som en riktig blodtrycksmanchett. Samsung å sin sida använder andra indikatorer, för att utan göra en verklig mätning, ändå uppskatta ditt blodtryck. Samsungs funktion förutsätter att klockan först kalibreras med hjälp av professionell utrustning.

Och nu ser alltså Apple Watch ut att få en liknande funktion. Den nya möjligheten ska ge användare en indikation om blodtrycket är förhöjt, men inte visa exakt mätvärden. Det ska istället komma i senare versioner och den blodtrycksindikation som nu alltså ser ut att vara på väg till Apple Watch series 10 kommer enligt Mark bara till den och blir inte tillgänglig på de tidigare modellerna.

Mobil har tidigare rapporterat om Apples långvariga arbete för att utveckla denna nya funktion (här 2022 och här 2023), men nu ser de alltså ut att vara nära sitt mål. Fortfarande verkar dock blodsockermätning vara långt borta.