Sunbird

Appen som ger Imessage till Android på väg tillbaka

Nu gör appen Sunbird ett nytt försök att ge Imessage till Android-telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Apples Imessage har många populära funktioner som försvinner när man skickar meddelanden till Android-användare, och därför har en meddelandeapp för Imessage-meddelanden till Android-telefoner varit något av en helig graal för många.

Problemet är att Apple inte bara är ointresserade av utan aktivt motarbetar en sån funktion. Vi har haft Beeper som försökte innan man fick stänga ner sin tjänst efter påtryckningar från Apple. Först var dock Sunbird, som hoppades kunna ge Imessage-funktionen i samarbete med mobiltillverkaren Nothing och deras meddelandeapp.

Även Sunbird fick stänga ner, detta efter att det visat sig att de meddelanden som skickats via deras tjänst sänts helt okrypterade. Just krypteringen och skyddet av innehållet får väl ses som en av de funktioner som gör Imessage uppskattat.

Men nu är alltså Sunbird tillbaka med en ny version av sin tjänst, åtminstone i betaversion. Den här gången är man noga med att redogöra för hur man skyddar sin data.

Enligt Sunbird har fler än 165 000 användare registrerat intresse för att betatesta tjänsten, och man kommer att skicka ut inbjudningar i mindre portioner bland de som anmält sig.