Dubbeltryck med fingertopparna

Apple Watch Ultra 2 – Med Apples ljusstarkaste skärm

Apple uppdaterar sin Apple Watch ultra med nytt chipset som ger mer beräkningskraft direkt i klockan.

Publicerad Uppdaterad

Apple Watch Ultra 2 tar nyheterna från Apple Watch Series 9 till Ultra-serien. Det innebär bland annat den nya systemkretsen S9 som gör att klockan kan göra mer saker på egen hand. Till exempel kan Siri fungera utan kontakt med mobilen, så att du med röstinstruktioner till exempel kan starta navigering med klockan utan mobilen.

Systemkretsen används också för den nya funktionen double tap, då du med en hand kan kontrollera klockfunktioner genom att slå ihop tumme och pekfinger två gånger. Funktionen kan till exempel användas för att svara på samtal eller skrolla i listor på klockan, och tanken är att det ska bli lättare att använda klockan med en hand på det sättet.

Skärmen i klockan är ny och ljusstarkare, med en maximal ljusstyrka på 3000 nits vilket gör den till Apples ljusstarkaste skärm. i övrigt är det mesta sig likt från föregångaren, med funktioner som extratåligt titanskal och batteritid på 36 timmar eller 72 timmar i lågenergiläge. Ljussensorn på klockan känner av och aktiverar automatiskt skärmens nattläge. Titanet i höljet är nu till 95 procent återvunnet, och om du väljer tygarmbandet till klockan är den enligt Apple och oberoende granskare koldioxidneutral. nytt är också att du kan ansluta bluetooth-tillbehör för att mäta data när du cyklar.

Apple Watch Ultra 2 börjar säljas den 22 september och priset är från 11195 kr.