Seniorlurar

Doro släpper senioranpassade trådlösa lurar

Det ska bli lättare att höra vad som sägs på tv:n och i konversationer med de nya lurarna från Doro.

Publicerad Uppdaterad

Tillverkaren Doro är troligtvis mest kända för sina senioranpassade mobiltelefoner, men nu breddar de sortimentet med ett nytt segment - de trådlösa lurarna HearingBuds, även dessa anpassade för seniorer. En del i det som är special för seniorer är att lurarna kapabla att känna av vilket öra de sitter i, och gör det därmed lättare att sätta lurarna i rätt öra.

Via en app i mobilen hörlurarnas ljudbild anpassas baserat både på just den personens hörselnedsättning och också vilken miljö som användare befinner sig i, och kan på så sätt skapa färdiga ljudprofiler för olika situationer.

Lurarna är avsedda för såväl musik och ljudböcker som för tv-ljud, och ska även underlätta vid konversationer genom att förstärka tal upp till 15 dB utan att stänga ute alla ljud från omgivningen. Det har gjorts möjligt tack vare avancerad ljudteknik och algoritmer utvecklade i samarbete med forskare från Lunds universitet.

Doro HearingBuds fungerar med Ios och Android och har en batteritid på upp till 12 timmar med ytterligare två laddningar i fodralet. De kommer att finnas tillgängliga från början av oktober med en prislapp på 3495 kronor.