Toppmodell i miniformat

Första ryktena om Sony Xperia XZ4 Compact

Renderingar som sägs återge hur Sonys kommande kompaktmobil kommer att se ut har nu dykt upp från den pålitliga läckaren @onleaks.

Publicerad Uppdaterad

Av Sonys kommande modeller är det kanske Xperia XZ4 Compact som är mest intressant, eftersom Sonys Compact-serie är i princip unik för den som vill ha en toppmodell i lite mindre format.

Fram till nu rådde det till och med ovisshet om det skulle bli någon mer Compactmodell, men så verkar vara fallet efter den senaste läckan från Steve Hemmerstoffer, även känd som @Onleaks.

Det rör sig inte om faktiska produktbilder, utan renderingar baserade på fakta om hur telefonen väntas se ut. Stämmer bilderna får vi en telefon med skärm i 18:9-format, men med rätt mycket ram över och under skärmen, vilket gör att telefonen blivit ytterligare lite större på höjden än föregångarna. Med de påstådda måtten 139,9 x 66,5 x 9,3 mm har telefonen även blivit lite bredare jämfört med föregångarna, men i gengäld tre millimeter tunnare än Sony Xperia XZ2 Compact.

Tjockleken var en av orsakerna till att vi inte kände att Xperia XZ2 Compact övertygade oss som kompaktmodell. En annan var vikten på 168 gram. Vi har tyvärr inga uppgifter om vad Xperia XZ4 Compact väntas väga. Däremot ska den vara försedd med 3,5 mm-uttag för hörlurar, enkel kamera på baksidan och dubbla framåtriktade högtalare. På bilderna syns ingen fingeravtrycksläsare på baksidan, vilket kan betyda att den flyttat tillbaka till telefonens av/påknapp på sidan.

Xperia XZ4 Compact väntas lanseras på Mobile World Congress i slutet av februari, och tros drivas av det nyligen lanserade chipsetet Snapdragon 855.

Källa