Samsung blandar och ger

Galaxy S24 kan få ny fördelning av processorer

Samsungs olika Galaxy S24-modeller kan få olika processor både beroende på marknad och modell.

Fram till Galaxy S22-modellerna använda Samsung två olika processorer för modellerna – Samsungs egna Exynos i Europa och Qualcomms Snapdragon i övriga världen. Med Galaxy S23-serien gick man däremot på Qualcomm Snapdragon överallt (med undantag av den nu i höst lanserade S23 FE som använder Exynos).

Nu går den koreanska publikationen The Elec ut med vad man påstår är information om Samsungs planer för de kommande Galaxy S24 som förväntas lanseras i januari 2024, och enligt den informationen kommer man inte bara att dela upp processoranvändningen geografiskt.

Enligt The Elec kommer Galaxy S24 och S24+ att använda sig av Samsungs Exynos i samtliga geografiska regioner utom USA som får en Snapdragon. Galaxy S24 Ultra ska däremot bara lanseras med Snapdragon-processor globalt.

Exakt vilka processormodeller det handlar om är osäkert, men troligtvis handlar det om Samsungs nyligen presenterade Exynos 2400 respektive Qualcomms kommande Snapdragon 8 Gen 3, möjligtvis att Qualcomm-processorn kommer att vara en modifierad överklockad version som man har gjort tidigare.

Den här informationen går delvis emot tidigare rykten som hävdade att vanliga Galaxy S24 skulle få Exynos globalt, medan Plus- och Ultra-versionen skulle få Snapdragon globalt.