Byter skärmteknik

Garmin Forerunner 965 och 265 med Amoled-skärm lanserade

Garmins senaste sportklockor i Forerunner-serien överger den tidigare e-papperstekniken för Amoledskärmar.

Publicerad Uppdaterad

Garmin har i det längsta hållit fast vid e-pappersskärmar i sina sportklockor. Tekniken har fördelar, man får utmärkt läsbarhet i dagsljus och skärmen kan vara på hela tiden utan att dra mycket ström. Till nackdelarna hör att uppdateringen är lite långsam och färgerna grådaskiga, samt att kontrasterna blir sämre i mörker. E-pappersskärmar är helt enkelt lite mindre karismatiska även när de är mer praktiska.

Visst har Garmin haft modeller med Amoled-skärmar tidigare, främst Venu-serien, men det är först nu, med de nya Forerunner 265 och 965, som Amoledskärmarna hittar även till Garmins flagskepp-serie med sportklockor.

Garmin Forerunner 965

Skärmen är den främsta skillnaden mot föregångarna Forerunner 255 och 955. Enligt Garmin ska klockorna trots den mer strömslukande Amoledtekniken ha skärmar som alltid är på. Hur man har löst det återstår att se, de verktyg som finns till hands är främst reducerad batteritid i always on-läget, att reducera skärmen till svartvit och med lägre uppdateringshastighet när man inte interagerar med den.

Som med föregångarna är Garmin 265 den lite enklare modellen som ändå duger bra för de flesta som tränar, medan 955 har mer avancerade sportfunktioner och mätningar. I bägge modellerna kan du ladda ner musik från Spotify och lyssna offline med ett anslutet Bluetooth-headset. Bägge modellerna har touch-skärm, men samtidigt håller man fast vid styrningen med fem knappar som förmodligen de flesta Garmin-veteraner är vana vid.

Garmin Forerunner 265

Forerunner 265 finns tillgänglig i två storlekar: Forerunner 265S (42 mm) har en batteritid på upp till 24 I GPS-läge och upp till 15 dagar i smartklockeläge. Forerunner 265 (46 mm) har en batteritid på upp till 20 timmar i GPS-läge och upp till 13 dagar i smartwatchläge. Forerunner 965 i sin tur har en storlek på 47 mm, boett i titan och en display på 1,4”. Den har en batteritid på upp till 31 timmar i GPS-läge och upp till 23 dagar i smartklockeläge.

Forerunner 965 kommer att finnas tillgänglig i slutet av mars till ett rekommenderat cirkapris på 7 600 kronor. Forerunner 265 finns tillgänglig nu till ett rekommenderat cirkapris på 5 850 kronor.