Annons

Skjuter på betalansering

Google flyttar fram lanseringen av Android 11 – inställt på onsdag

Det blir ingen lansering av den publika betan till Android 11 som skulle ha kommit på onsdag. Detta meddelar Google via Twitter.

Publicerad Uppdaterad

Nu på onsdag skulle den nya betan för Android 11 lanseras. Men Google meddelar nu via Twitter att man skjuter upp lanseringen. De skriver att de ser fram emot att berätta mer om det nya operativsystemet, men att nu inte är rätt tid för att fira och refererar med största sannolikhet till läget i USA. 

De ger heller inget nytt datum för lanseringen utan säger bara att de kommer att komma med mer information snart. 

Några av de nyheter som ska dyka upp i Android 11 är bland annat att appars befogenheter kan komma att dras in om de inte används på länge, detta för att förhindra att appar som inte används ligger och skickar användardata. 

Android 11 ska också vara mer anpassat för att fungera med vikbara telefoner, till exempel på telefoner som har ett läge där de kan vara halvvägs uppvikta och då fungera på ett speciellt vi med bara delar av pekskärmen, som Galaxy Z Flip. Det kommer även en del uppdateringar kring notiser, till exempel ska du kunna se notishistorik där du kan hitta en notis som du svept bort av misstag. Läs mer om nyheterna i kommande Android 11 här

Källa