Mer relevant information

Google Play Butik kan börja särskilja enheter

Filtreringsfunktion i Play Butik

Appar ska börja via mer relevant information baserat på vilken enhet som ska användas.

Publicerad Uppdaterad

I takt med att appar för Android kan installeras på allt fler olika typer av enheter - klockor, mobiler, surfplattor, tv-apparater och så vidare - har Google så sakteliga även uppdaterat Play Butik. En av de senaste funktionerna var möjligheten att installera en app på en annan av sina enheter än den man för tillfället använder. Nu kan Google komma att ta nästa steg i utvecklingen genom att presentera appar baserat på vald enhet.

Nu har användare, bland annat twittraren AssembleDebug, upptäckt att Google verkar arbeta med att göra informationen som varje app mer relevant och visa upp olika enheter med en ny rad ikoner på informationssidan. De gör det möjligt att välja olika formfaktorer, som mobiler, TV-apparater, klockor, surfplattor och Chromebooks. Beroende på vad du väljer ändras listningen något, bland exempelvis blir det genomsnittliga stjärnbetyget endast att sammanställas från recensioner på den valda enhetstypen, och skärmdumparna filtreras för att endast visa de som är relevanta för den valda formfaktorn.

Än så länge är filtreringsfunktionerna inte något som håller på att rullas ut utan verkar befinna sig på experimentstadiet, men eftersom funktionerna visas upp verkar fungera, kan det betyda att en publik lansering är nära förestående.