Xiaomi 14 struntar i kurvorna

Ny design på Xiaomis nästa flaggskepp

Plattare design och rejäl kameramodul två av nyheterna i Xiaomi 14-serien.

Xiaomi påstås presentera sin Xiaomi 14-serie nästa månad, och enligt rykten kommer de att visa upp tre nya flaggskepp i form av Xiaomi 14, Xiaomi 14 Pro och Xiaomi 14 Ultra. Nu har läckaren Steve Hemmerstoffer tillsammans med publikationen 91Mobiles gått ut med renderingar av vad man säger är Xiaomi 14 Pro-modellen.

Xiaomi 14 Pro förväntas ha en 6,6 tum stor amoled-skärm med stöd för 120 Hz och en mittplacerad frontkamera placerad i ett titthål. Den mer synbara förändringen är att Xiaomi verkar ha övergett den böjda skärmpanelen från 13 Pro-modellen för en betydligt plattare design.

En än mer synlig förändring är kameramodulen på baksidan med sina antingen tre eller fyra kamerasensorer. De fysiska måtten på själva mobilen uppges vara 161,6 x 75,3 x 8,7 millimeter vilket gör den aningen tjockare än Xiaomi 13 Pro, men kameramodulen ska enligt den läckta informationen vara hela 13,1 millimeter tjock. Det framgår inte vad det kommer att vara för specifikationer på kamerorna, men ett tidigare rykte har hävdat att den primära kameran kommer att ligga på 50 megapixel.

Andra rykten om Xiaomi 14 Pro inkluderar en icke tillkännagiven Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, ett batteri på 4860 mAh, 120 W snabbladdning och 50 W trådlös laddning, samt att den kommer få en IP-klassificering för vatten- och dammtålighet.