Två vikbara verkar bli tre

Nytt spår efter alternativ Galaxy Fold

Ryktena om att Samsung arbetar med en billigare vikbar Fold-modell kan visa sig stämma.

Det har länge ryktats om att Samsung har planer på en billigare version av sina vikbara Galaxy Z Fold-modeller, något som företaget inte heller riktigt har förnekat men inte heller bekräftat. Nu har det dykt upp ett spår efter en ny vikbar enhet som pekar på att just en alternativ version av Galaxy Z Fold är under utveckling. 

Det är publikationen Winfuture som refererar till databaser som visar att Samsung har låtit tillverka komponenter för nya vikbara enheter, och det är där som det dyker upp en extra enhet. De befintliga Galaxy Z Flip 5 och Galaxy Z Fold 5 har gått under de interna kodnamnen B5 och Q5. De nya enheterna som det refereras till går under benämningarna B6 och Q6, vilket borde vara de vanliga Flip 6 och Fold 6. Här finns också sedan november en enhet med kodnamnet Q6A, vilket tyder på en alternativ modell av Fold 6. Komponenter för enheten ska ha börjat levereras samtidigt som till Q6-modellen, så det kan handla om en lansering tillsammans med årets Galaxy Z Flip och Fold i runt augusti i år. 

Det behöver dock inte handla om en Fold-modell i Z-serien, det skulle också kunna handla om att man planerar att introducera vikbara modeller i den billigare A-serien, varvid enheten skulle kunna vara den första Galaxy A Fold som lanseras.