Sensorer för framtiden

Polar Vantage V3 – mest avancerade sportklockan hittills med nya sensorer

Polar presenterar den nya klockan med nya och förbättrade sensorer och påstådd topprestanda.

Klockan Vantage V3 i sig har en 1,39 tum stor Amoled-skärm och batteritid som ska räcka upp till 140 timmars träning med energisparläge eller 50 timmar med pulsmätning och dual GPS igång. Du får upp till åtta hela dagars skärmtid som smartklocka innan du behöver ladda. Det ska dock vara under skalet som det viktigaste nyheterna sitter och där hittar vi Polar Elixir-plattformen som kombinerar en rad olika sensorer. Det handlar först och främst om pulsmätaren som ska vara 25 procent mer tillförlitlig än tidigare och utöver den blodsyremätning, eko och en sensor som under natten mäter temperaturen på ditt skinn. Det handlar alltså om sensorer vi ser i de flesta smartklockor idag, vilket nog också är anledningen till att Polar säger kunderna efterfrågat de här nyheterna. Pulsmätningen innebär alltså en förbättring mot tidigare klockor, men Polar som även erbjuder pulsmätare du spänner över bröstet säger att de fortfarande ger en mer exakt mätning, särskilt för sporter där du använder händerna, som tennis. 

Sensorer för framtiden

Elexir-plattformen beskrivs i alla fall som mer eller mindre en revolution och den grund som framtida Polar-klockor också kommer att bygga på.

Kartor och navigering är nytt.

Klockan är för första gången utrustad med kartor för offline-användning och du ska med hjälp av navigering från Komoot hitta rätt även på löprundor i vildmarken och säkert hitta tillbaka till där du startade. Polar Vantage V3 har dual band GPS för bättre precision och skärmen där du ser på bland annat kartorna skyddas av Gorilla Glass 3 och har hög upplösning med 462 pixel per tum. 

Klockan från Polar fungerar både med Iphone och Android men det är mer en sportklocka än en smartklocka. Du kan till exempel inte använda det interna lagringsutrymmet för att lagra musik utan är hänvisad till att styra musik från telefonen du alltså måste ha med dig. För sport finns 150 olika träningsformer att välja på i klockan och analys av sporten du utför analyseras av Polar så att du ska få ut det mesta av din träning och även återhämtning.

Simning klarar klockan med mer förbättrad mätning.

Klockan i sig består av en aluminiumram och knappar på sidan som du kan använda även med handskar på. Det finns tre olika färgkombinationer att välja mellan, svart, blå eller aprikos och klockan använder standard-armband med 22 millimeters bredd. Priset är 6500 kronor och klockan finns till förbeställning idag för att sedan levereras till kunder och butiker med start den 25 oktober.