Unpacked 2023

Samsung gör XR-headset med Google och Qualcomm

En ny enhet som kombinerar och berikar den verkliga världen med digitalt innehåll. Det bekräftar Samsung att man nu jobbar med.

Publicerad Uppdaterad

Lanseringseventet för Galaxy S23, S23 Plus och S23 Ultra avslutades med information om en helt annan produkt. Med sig på scenen hade Samsungchefen Qualcomm och Google. Genom att kombinera Samsungs hårdvarukunnande, Qualcomms plattform och Googles kunnande kring mjukvaran så bekräftade de tre bolagen att de arbetar med en XR-enhet, något som ska kombinera verklighet och den virtuella världen. Någon ny produkt fick vi dock inte se. 

Qualcomm har sedan tidigare arbetat med en plattform tillsammans med Lenovo och på Mobil har vi varit på plats i Chivago och testat den enheten. Vad Samsung nu förbereder är troligen en form av headset som ska erbjuda en liknande upplevelse inom AR och VR. Det här är en ny satsning från Samsung som var tidiga att satsa på VR med headset där deras telefoner monterades och användes som skärm. Nu tar man ett nytt angreppssätt på samma användningsområde.

Någon information när den nya XR-enheten kan presenteras fick vi inte, men Samsungchefen avslutade eventet med att säga "vi ses snart igen".