Den som står pall för lite stryk

Samsung lanserar tåliga XCover 7

Galaxy XCover är mobilserien som satsar mer på att vara robust än att vara slimmad.

Utöver Samsungs mer välkända modellserier A, Z och S, där man i den sistnämnda nu är på gång att presentera S24-modellerna, har Samsung även de mer robusta Galaxy XCover. Där har man nu lanserat den senaste modellen Galaxy XCover 7 som i likhet med tidigare modeller satsar mer på tålighet än prestanda och slimmad design.

Galaxy XCover 7 har en LCD-skärm på 6,6 tum med FHD+-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 64Hz. Den skyddas av Gorilla Glass Victus+ och mobilen ska kunna styras även med upp till 2 millimeter tjocka läderhandskar.

Samsung har inte sagt vilken processor som driver enheten, men enligt tidigare uppgifter ska det handla om en Mediatek Dimensity 6100+. Det är däremot bekräftat att det är en åttakärnig processor som använder 6nm-teknik och har stöd för 5G. Processorn kompletteras med 6 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagring, som kan expanderas med minneskort på upp till 1 terabyte.

Batteriet ligger på 4050 mAh och är löstagbart för att snabbt kunna bytas ut. Trots detta har mobilen en IP68-klassificering och uppfyller även MIL-STD-810H.

Övriga specifikationer inkluderar 3,5mm-jack, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 5, NFC, USB-C, fingeravtrycksläsare, samt dubbla sim-platser och stöd för e-sim. Positioneringen kan hantera GPS, GLONASS, Galileo, Beidou och QZSS. Operativsystemet är Android 14.

På baksidan sitter en ensam kamera på 50MP, och på framsidan en kamera på 5MP.

Uppgifter om svensk lansering och svenskt pris finns för tillfället inte.