Snart kan det vara dags

Samsung One UI 6 kan lanseras nästa vecka

Allt fler tecken tyder på att första lanseringen kan ske före månadsskiftet.

Allt mer tyder på att Samsung kommer att börja rulla ut den skarpa versionen av Android 14-baserade One UI 6 före månadsskiftet oktober-november. Bland annat är det en av Samsung egna forummoderatorer som har sagt att man just nu befinner sig i den sista veckan av betatestning. Om det stämmer kan i första hand modellerna i Galaxy S23-serien bli de första att få uppgraderingen, därefter troligtvis de senaste modellerna av Galaxy Flip och Galaxy Fold.

En annan detalj som pekar på en snar lansering är att One UI 6 Beta 8-uppdateringen som släpptes för Galaxy S23-serien förra veckan enbart innehöll stabilitetsförbättringar, buggfixar och vissa funktionsförbättringar, men inga nya funktioner eller andra nyheter.

Vid lanseringen av Android 13-baserade One UI 5 gick Samsung officiellt ut med att planen för uppgraderingen var att samtliga enheter som skulle få uppgraderingen skulle kunna uppgraderas före årsskiftet. Tidigare i år gick man ut med att planen för One UI 6 är att kunna lansera samtliga uppgraderingen ännu snabbare än så.