Ta med dig Samsung i köket

Samsung satsar på mat med AI

Populära matappen Whisk blir officiell matlagnings-app från Samsung.

Publicerad Uppdaterad

Whisk är en recept- och matlagnings-app som Samsung köpte upp redan 2019, men de har aldrig gjort speciellt mycket med den förrän nu. Nu har man tillkännagivit att appen och tjänsten Samsung Food som är en omdöpt version av Whisk kommer att ersätta den populära appen på både Android- och iOS-enheter. Samsung har redan omprofilerat några av Whisks konton på sociala medier och Whisks webbplats omdirigeras nu till "samsungfood.com".

Förändringen handlar dock inte enbart om att byta namn på tjänsten, utan den kommer även att bli en del av ett större koncept då Samsung Food får stöd för att koppla appen till Samsungs vitvaror. Samsungs Bespoke Family Hub-kylskåp kommer att stödja recept från Samsung Food, och företaget planerar också stöd för "många apparater" inklusive ugnar, mikrovågsugnar och induktionshällar i slutet av 2023.

För framtiden säger Samsung att den nya appen också kommer att få AI-funktioner någon gång under 2024 som kommer att göra det möjligt för appen att känna igen matvaror och måltider genom en bild för att tillhandahålla detaljer inklusive näringsinformation.