Böjd oled

Samsung släpper uppkopplade Gear S

Givetvis vill Samsung inte vara sämre än landsmannen LG och släpper också en klocka idag, som du kan ringa med.

Publicerad Uppdaterad

Så kom då äntligen Samsungs Gear Solo, fast döpt till Gear S. Det är inte klockan med rund display som det pratades om tidigare (det kommer nog också ska ni se) utan här handlar det istället om en klocka med böjd super Amoled-skärm (likt Gear Fit, men bredare) på sammanlagt två tum och 360x480 pixlars upplösning.

Exakt hur SIM-kort har lösts i klockan vet vi inte ännu, men den har datauppkoppling och du kan ringa med den både direkt via högtalare och via ett medföljande Bluetooth-headset. Utöver telefon kan klockan skryta med att köra Tizen och detta på en dubbelkärnig processor på en gigahertz parat med 512 megabyte arbetsminne och fyra gigabyte lagring. Likt tidigare modeller finns pulsmätare inbyggt, nu även i sällskap av en GPS-mottagare.

Klockan har 2g (850/900/1800/1900-band) och 3G (850/900/1900/2100-band) och en batteritid på två dagar samt IP67-klassning. Om klockan kommer att kunna kopplas till Samsungtelefoner som tidigare modeller, eller om det bara kommer vara en fristående klocka återstår att se. Oktober är månaden då Gear S ska släppas till på marknaden i alla fall, men till vilket pris är ännu okänt.