Större yttre skärm

Vikbara Honor Magic V lanserad med Snapdragon 8 Gen 1

Honor har lanserat sin vikbara telefon Magic V med en stor vikbara 7,9 tum stor skärm och en design liknande Samsung Galaxy Fold, med en långsmal skärm på utsidan.

Publicerad Uppdaterad

Vid lanseringen underströk Honor vikten av att ha en yttre skärm som verkligen ger dig möjlighet att använda telefonen fullt ut och denna yttre skärm är i fallet med Magic V en 6,45 tum stor skärm i formatet 21:9 och med 120 hertz uppdateringsfrekvens. 

När det gäller den stora skärmen på insidan så är den alltså 7,9 tum stor och har 90 hertz skärmuppdatering, lite lägre alltså. Kamerorna är tre till antalet i modulen på baksidan, alla tre är på 50 megapixel och de ger vidvinkel och huvudkamera, men ingen telelins. Selfiekamerorna är två till antalet, en i yttre skärmen och en i den vikbara, båda på 42 megapixel.

Honor Magic V är den första vikbara med Snapdragon 8 Gen 1, det senaste från Qualcomm och det chipp som redan sitter i till exempel Motorola Edge 30 Ultra, i Xiaomi 12 och 12 Pro och i kommande Oneplus 10 Pro. Det kompletteras med 12 GB arbetsminne och batteriet på 4750 mAh kan laddas med 66 W snabbladdning. Telefonen levereras med Android 12, eftersom Honor numera är avknoppat från Huawei och därför är fria att använda såväl Android som till exempel systemchippet Snapdragon 8 Gen 1 med 5G-stöd. 

Enligt GSM Arena har representanter för Honor sagt att det ännu inte är bestämt om telefonen ska lanseras även utanför Kina där den nu släppts. Honor har i dagsläget ingen officiell distribution eller försäljning av telefoner i Sverige.