Läcka avslöjar Xiaomi Watch 2

Xiaomi bekräftar ny smartklocka

Xiaomi kommer att visa en ny smartklocka på MWC 2024 i februari, och nu har Watch 2 läckt.

Xiaomi har officiellt bekräftat att man kommer att visa upp en ny smartklocka på Mobile World Conference (MWC) som går av stapeln 26-29 februari, utan att avslöja fler detaljer än så. Nu har dock publikationen Winfuture publicerat läckt information om Xiaomi Watch 2 med vad man hävdar är både bilder av klockan och en del specifikationer. 

Enligt informationen kommer Xiaomi Watch 2 att erbjuda en amoled-skärm på 1,43-tum med en upplösning på 466 x 466 pixlar och ett “always on”-läge. På insidan ska det sitta en 4nm Qualcomm Snapdragon W5 Plus Gen 1 i kombination med en energisnål extraprocessor som tillsammans ska ge en batteritid på upp till 65 timmar. Operativsystemet blir Wear OS med Google-appar som Google Wallet, Google Maps, Play Store et cetera. 

Andra specifikationer och funktioner sägs vara vattentålighet till 5 ATM, 150 olika sportlägen, sömnövervakning, blodsyremätning, pulsmätning och stegräkning. 

Övriga specifikationer inkluderar Bluetooth 5.2, NFC, GPS och GNSS. Det finns dock inget som tyder på att man kommer att släppa något annat än en Wi-Fi-version. 

Det europeiska priset får Xiaomi Watch 2 uppges bli någonstans runt 200-220 euro, det vill säga någonstans runt 2500 kronor.