Aktivitetsarmband eller smartklocka

Xiaomi presenterar Smart Band 8 Pro

Xiaomi börjar sudda ut gränsen mellan vad som är ett aktivitetsarmband eller en smartklocka.

Smartarmband brukar se ut som just armband, det vill säga ganska smala och diskreta enheter runt handleden. Nu har Xiaomi presenterat Smart Band 8 Pro som till namnet är ett aktivitetsarmband men som i de flesta andra avseenden är mer lik en smartklocka. Den har en oled-skärm på 1,74 tum med 336ppi med stöd för 60 Hz och en ljusstyrka på 600 nits. Den är dessutom vattentät ner till fem atmosfärer. Batteriet ligger på 289 mAh vilket enligt Xiaomi själva ska räcka i upp till två veckor, eller sex dagar om du väljer att ha skärmen igång hela tiden. Inbyggd finns det ett hundratal olika urtavlor att välja mellan.

Funktionsmässigt erbjuder Smart Band 8 Pro NFC, GPS, pulsmätare, syremättnadsmätare, samt kartläggning av träning och sömn. Den har stöd för fler än 150 olika sportlägen, och kan spela upp träningsrutter i efterhand och visa på en karta hur användaren har rört sig.

Xiaomi Smart Band 8 Pro finns för tillfället bara tillgänglig i Kina med ett pris som direkt översatt motsvarar cirka 600 kronor.