Iphone 13 och Apple Watch 7

Allt från lanseringen: Apple Iphone 13, Apple Watch 7 och nya Ipad

Fyra nya Iphonemodeller med mindre sensorpanel och nya videofunktioner, ny Apple Watch 7 med nytt utseende. Det kan vi få se under Apples event som nu är igång.

Publicerad Uppdaterad

Iphone 13, 13 mini, 13 Pro och 13 Pro Max

Som ryktena sagt så får nya Iphone 13 bättre prestanda, bättre videofunktioner med oskarp bakgrund i porträttläge och dessutom får telefonerna bättre batteritid. Designen är dock snarlik föregångaren så där är det inga nyheter.  Iphone 13 Pro-modellerna får dessutom snabbare uppdateringstakt i skärmen och något förbättrade kameror. 

Läs mer om Iphone 13 Pro och Pro Max.

Läs mer om Iphone 13 och Iphone 13 Mini.

Ny Ipad och Ipad Mini

Först ut under lanseringen fick vi se nya Ipad med en rad mindre uppdateringar jämfört med föregångaren. A13 Bionic uppgraderar prestandan och frontkameran har fått funktionen Centerstage som gör att kameran kan zooma in dig i videomöten även om du rör dig i rummet. Designen är dock som föregångaren, så där är det inga nyheter, men däremot innebär ju det att tidigare tillbehör fungerar även till denna nya modell. Priset är 329 dollar. 

Nya Ipad Mini har lånat designen från Ipad Pro och nya Ipad Air med tydligare kanter och Touch-ID i power-knappen uppe på kanten. I botten har du en usb-c-port för laddning men även för at enkelt ansluta kameror, lagringsenheter och annat. Det finns även 5G-stöd i enheten  Skärmen är 8,3 tum och av LCD-typ. 499 dollar är priset i dollar.

Läs mer om de båda Ipad-modellerna.

Apple Watch 7 med få nyheter

Det visade sig att de förhandsrykten som förekommit inte alls stämde. Istället för en kantig design håller Apple fast vid den avrundade man haft hittills. Inte heller får klockan några nya sensorer. Istället begränsas nyheterna till en större skärm och adderad snabbladdning.

Läs mer om Apple Watch series 7.