Annons

Stor uppdatering av karttjänsten

Google lägger till AI och nya funktioner i Maps

Gott om nya funktioner när Google uppdaterar Maps, men det är inte många som kommer till Sverige.

Google meddelar att man håller på att lansera en rad nya funktioner och förbättringar av Google Maps, bland annat i form av AI-drivna funktioner som ska göra det enklare att navigera och utforska.

Det är dock inte alla funktioner som kommer att dyka upp i Sverige, i alla fall inte ännu. En funktion som gör det är uppdaterade funktioner för navigation, som bland annat inkluderar uppdaterade färger på kartvyn, mer realistiska byggnader och förbättrade körfältsdetaljer.

En annan funktions som dyker upp i Sverige är förbättrad information när det handlar om laddstationer, bland annat som en laddare är kompatibel med det fordon som framförs och hur snabb laddning som erbjuds.

Andra nyheter där man inte specificerar om det handlar om globala lanseringar eller, i annat fall vilka länder det handlar om, är 3D-vyer för rutter, att Lens i Maps blir tillgänglig i 50 nya städer (inklusive Amsterdam, Berlin, Bryssel, Köpenhamn och Rom), samt nya sökfunktioner. Google konstaterar också att den AI-drivna hastighetsgränsinformationen kommer till ytterligare 20 länder men utan att specificera vilka utöver Danmark, Finland och Tyskland.