Annons

Med blicken på nästa höst

Iphone 16 Pro uppges få stöd för Wi-Fi 7

Apples högkvarter
Apples högkvarter

Ny Wi-Fi-standard och bättre kamera för ultravidvinkel kan dyka upp i nästa års Iphone Pro-modeller.

Medan de flesta koncentrerar sig på den kommande presentationen av årets Iphone 15-modeller, finns det de som redan tittar mot nästa års Iphone 16-modeller. En av dem är läckaren och branschanalytikern Jeff Pu, som nu går ut med att Pro-modellerna av Iphone 16 kommer att få stöd för Wi-Fi 7-standarden. Däremot ska de vanliga Iphone 16-modellerna få Wi-Fi 6E, vilket är en standard som Apple fortfarande arbetar med att få ut på sina enheter. Om Pro-modellerna får stöd för Wi-Fi 7 skulle det innebära att de kan skicka och ta emot data över 2,4 GHz, 5 GHz och 6 GHz samtidigt. Det skulle i sin tur innebära lägre latens och mer tillförlitliga anslutningar och inte minst högre hastigheter på över 40 Gbps eller fyra gånger snabbare än med Wi-Fi 6E.

Iphone 16 Pro och Iphone 16 Pro Max påstås dessutom få en uppgraderad kamera för fotografering i ultravidvinkel. Den främsta uppgraderingen ska bli att den kommer ligga på 48 megapixel för att kunna fånga upp mer ljus för bättre bilder i 0,5×-läget, särskilt i miljöer med svagt ljus.

Den primära kameran i Iphone 14 Pro-modellerna har en funktion som kallas "pixel binning" som slår samman data från fyra pixlar på kamerans bildsensor till en form av "superpixel" för förbättrad ljusupptagning i svagt ljus. Med iPhone 16 Pro-modellerna förväntas denna teknik utökas även till Ultra Wide-objektivet.

Detta sammantaget innebär också att iPhone 16 Pro-modellerna bör kunna ta 48-megapixel ProRAW-foton även i Ultra Wide-läget, vilket är ett läge där bildfilen innehåller fler detaljer för större flexibilitet vid redigering och utskrifter i större storlekar.