Dubbelt upp från Sennheiser

Sennheiser presenterar nya Momentum-lurar

Med sina tv nya lurar satsar man både på traditionellt ljud men tar även sikte på de verkligt träningsintresserade.

Tyska Sennheiser har presenterat två stycken nya uppsättningar med in ear-lurar i form av Momentum True Wireless 4 och den sportigare varianten Momentum Sport.

Momentum True Wireless 4 använder sig av Qualcomm S5 Sound Gen 2 och Snapdragon Sound för att skapa förlustfritt ljud, och använder Bluetooth 5.4 för att erbjuda stöd för Auracast. De kommer även att ha stöd för självjusterande brusreducering. Enligt Sennheiser har lurarna batterikapacitet för upp till 7,5 timmar, och det medföljande fodralet kan både laddas trådlöst och snabbladdas via usb C.

Sennheiser Momentum True Wireless 4 kommer att finnas i färgerna ”black copper”, ”metallic silver” och ”graphite” och kan förhandsbokas från 15 februari och prislappen ligger på 300 euro.

När det gäller Momentum Sport har Sennheiser satsat på att röra sig utanför enbart högkvalitativt ljud genom att även inkludera biometrisk avläsning i realtid. Det inkluderar bland annat sensorer för hjärtfrekvens och kroppstemperatur, som trådlöst kan kommunicera med sportutrustning och appar som Apple Watch/Health, Garmin Watch/Connect, Strava, Peloton med flera, samt full integrerat stöd för Polar Flow med Polars möjligheter för användning av biosensorer och dataanalys.

För att minimera ljud från bland annat fotsteg och andning, har öronsnäckorna en akustisk avlastningskanal och en halvöppen design för att användaren ska kunna höra omgivningen. Det här medlyssningsläget är anpassningsbart vilket gr att lurarna kan anpassas efter omgivningen. Lurarna är IP55-klassade och har en stötskyddad design för att tåla hårda tag. Batteriet ska räcka i upp till 6 timmar. Laddetuiet är IP54-klassat och rymmer ytterligare 18 timmars lyssningstid.

Sennheiser Momentum Sport kommer att finnas tillgängliga från 9 april i färgerna ”Polar Black”, ”Burned Olive” och ”Metallic Graphite”, och ha en prislapp på 330 euro.