14, 14 Pro och kanske 14 Ultra

Xiaomi bjuder in: Då lanseras Xiaomi 14-serien för svenska marknaden

Vi vet redan det mesta om Xiaomis nya, kommande telefoner i Xiaomi 14-serien och nu har Xiaomi bekräftat den globala lanseringen.

Det var redan i oktober 2023 som Xiaomi släppte Xiaomi 14-serien för den kinesiska marknaden. De var då först med att lansera telefoner med det nya Snapdragon 8 Gen 3 från Qualcomm, det systemchipp som mer eller mindre är standard i de flaggskepp som släpps i vår.

Det blir den 25 februari, har Xiaomi nu bekräftat, som Xiaomi 14-serien släpps för den globala marknaden med Sverige inkluderat. Lanseringen sker alltså dagen innan MWC-mässan i Barcelona officiellt inleds och det överensstämmer med hur Xiaomi gjort även tidigare år. 

På denna lansering, som Mobil kommer rapportera från, kommer vi alltså att få se Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Pro som visades upp på den kinesiska lanseringen förra året. Nu kommer dom till Europa. 

Eventuellt kan lanseringen även inkludera en Xiaomi 14 Ultra. Produktens existens har bekräftats, men just Ultra-modellen i Xiaomis telefonserier har ofta släppts enbart på den kinesiska marknaden och inte kommit europeiska konsumenter till del.