Modellnummer avslöjar

Alla Iphone 16 kan få samma processor

Iphone 15 fick processorer från olika generationer.

Läckta modellnummer tyder på att alla Iphone 16-modeller får samma nya processor.

Publicerad Uppdaterad

När det handlade om befintliga Iphone 15 försökte Apple på olika sätt differentiera Pro-modellerna av Iphone jämfört med de vanliga modellerna, bland annat genom att ge dem olika processorer. Därför har de vanliga Iphone 15-modellerna en A16 Bionic med modellbeteckningarna Iphone 15,4 respektive 15,5, medan Pro-modellerna har en A17 Pro med beteckningarna Iphone 16,1 och Iphone 16,2.

Nu har dock kodgrävaren Nicolás Alvarez tillsammans med publikationen MacRumors publicerat vad som uppges vara modellbeteckningarna för de kommande Iphone 16-modellerna, och informationen avslöjar två saker som drar ögonen till sig. Modellbeteckningarna är:

  • Iphone17,1
  • Iphone17,2
  • Iphone17,3
  • Iphone17,4
  • Iphone17,5

Om den informationen stämmer skulle det innebära att samtliga modeller kommer att få den nya A18 Bionic-processorn. Det kan dock fortfarande komma att bli skillnader mellan standardmodellerna och Pro-modellerna, exempelvis genom att ge kretsarna separata A18- och A18 Pro-namn och stänga av kärnor för de vanliga modellerna för att dra ner prestandan. Det skulle dock fortfarande vara samma generation på alla processorerna.

Det finns dessutom fem modellnummer listade, och endast fyra kommer sannolikt att associeras med den kommande iPhone 16-serien. Den femte skulle kunna vara en kommande Iphone SE, men det går inte att få en uppfattning om i nuläget.