Apple försöker hinna med

Ios 18 kan få betaversion av AI – ska ta hjälp av ChatGPT

De omtalade AI-funktionerna i Ios 18 kan eventuellt inte bli klara i tid utan lanseras i form av testversioner.

Publicerad Uppdaterad

Ett av de riktigt stora samtalsämnena angående Apples kommande Ios 18 är företagets satsning på artificiell intelligens i olika former. Eventuellt kan dock Apple få problem att få AI-satsningarna färdiga i tid till lanseringen. 

Det är publikationen Bloombergs Mark Gurman som går ut med informationen att Apple kan komma att lansera AI-funktioner i Ios 18 med beteckningen “beta”, “preview” eller motsvarande, för att komma med en skarp version i efterhand. Det kan också bli fråga om att låta utvecklarversionerna gå ut som betaversioner för att låta utvecklare få något att arbeta med. 

Det är dock oklart i vilken omfattning betalanseringar kommer att utnyttjas, delvis för att Apple förväntas anta en flerdelad strategi där vissa AI-förfrågningar kommer att hanteras lokalt på enheten och andra kommer att skickas vidare till Apples molninfrastruktur för bearbetning. Man kommer även att lansera en chattbot i samarbete med OpenAI och deras ChatGPT-teknik. 

Det skulle i så fall inte vara första gången som Apple släpper något i en betaversion, exempelvis lanserades den digitala assistenten som betaversion en gång i tiden.