Träningsspecial

Stort tema: Allt om träning med mobilen

Under den senaste veckan har vi tittat närmare på träning med mobilen. Nu har vi samlat allt vi skrivit bekvämt under ett tak.

Publicerad Uppdaterad

Det finns många aspekter av träning och minst lika många när du blandar in  mobilen i det hela. Därför valde vi att titta närmare på ämnet med såväl appar som handledsburna stegräknare, GPS-klockor och mycket mer. Här nedan hittar du allt bekvämt samlat. Vi har även samlat ihop några utvalda tester och reportage vi gjort inom området tidigare för att du ska få en så heltäckande bild som möjligt.

Träningsprylar
Stort test av aktivitetsmätare – handledsburna, uppkopplade stegräknare

Tidigare har vi även testat andra aktivitetsmätare, som fortfarande säljs i butik:
* Withings Pulse
* Jawbone Up
* Fitbit One

Vi testar fyra GPS-klockor som pratar med mobilen. I testet återfinns bland annat Garmins monsterklocka Fenix 2, vars föregångare vi också testat.
Urfadern till de mobilkopplade klockorna säljs inte längre, men vi minns ändå Motorolas Motoactv med varma minnen (om allt utom batteritiden).

Tidigare i veckan gick vi även igenom hur du kopplar ett pulsband till mobilen. Därför kanske det passar med några tester av just sådana pulsband? Vi har sedan tidigare testat Viiiiva från 4iiii, Wahoos BlueHR och Polars Wearlink.

Utöver det har vi tidigare även testat Garmins värsting bland cykeldatorer, en bluetooth-kopplad kadensmätare från Wahoo och två förhållandevis mystiska tillbehör från 4iiii och Fittap.

Hälsoprylar
Mobil hälsa handlar inte bara om träning, utan om allt det andra också. Därför har vi sedan tidigare testat Whithings senaste uppkopplade personvåg, blodtrycksmätaren från samma företag, en pulsoximeter från Masimo (som numera är mest kända för att vara inblandade i Apples hälsosatsning) och klockan som loggar din sömn från Gear4.

Appar
Det nya vi gjorde under påskhelgen var att titta närmare på de hälsoappar som i första hand vill logga ditt födointag,men som även försöker vara så heltäckande som möjligt. Vilken är den bästa hälsoappen? Följ länken så vet du.

För ett tag sedan tog vi även ett stort grepp kring träningsappar för bland annat löpning och korade den bästa träningsappen.

Tidigare har vi även tittat närmare på fyra appar som utnyttjar stegräknaren i Apples Iphone 5s i form av Moves, Strava Run, Pedometer++ och Weatherrun

Vi har även testat mängder av andra träningsappar. Följ länkarna för att läsa mer om dem:
Gorilla Workout  - riktigt bra kroppsviktsbaserade träningsprogram för alla nivåer.
Nike Running – Klassiker bland löparappar
Gym Hero – Riktigt bra styrketräningslogg för Iphone
Instant fitness – med mängder av inspiration
Gympact – som låter dig tjäna pengar på ditt gymmande
Zombies, Run! – Den kanske mest träningsmotiverande radioteatern som gjorts!
Gymrat – bra styrkelogg för Android
Adrian james 6 pack abs – Om du vill fokusera på ett område i träningen.
Boxing trainer – gör dig till en bättre boxare
Beep Fitness test – Det klassiska konditionstestet som app
Runmeter, 5k to marathon – lättföljda träningsprogram för alla löpare

Givetvis finns det fler sidor till hälsa, som Mindfullness, Yoga och meditation. Något vi också testat tidigare.

Även sömn är en viktig aspekt i din hälsa. Vill du inte investera i en hel väckarklocka kan apparna Sleep as Android, och Ihome Sleep hjälpa dig.

Reportage och skolor
Nu har du fått väldigt mycket praktisk och handfast information, så varför inte fördjupa dig lite? Tidigare idag publicerade vi vårt stora reportage om mobilens sensorer, där många av dem används inom träning och hälsa.

Som tidigare nämnt guidar vi dig även till hur du kopplar in ett pulsband till din mobiltelefon.

Med alla dessa appar och tillbehör känns det kanske som att allt kan mätas med mobilen? Det hela har till och med fått ett namn, Quantified Self, som vi fördjupat oss i både en och två gånger tidigare.