Mac speglar telefonen

Apple låter dig spegla och använda din Iphone direkt på datorns skärm

Med nya Mac OS ska du trådlöst kunna visa telefonens notiser, appar och hemskärm och använda telefonen fullt ut direkt på datorskärmen med mus och tangentbord. Det samtidigt som telefonen ligger låst i närheten.

Publicerad Uppdaterad

Nya versionen av Mac OS heter Mac OS Sequoia och när det släpps i höst ska du kunna använda din Iphone på datorn. Notiser från telefonen kommer upp även i datorn och klickar du på en den notisen kan IPhone-appen öppnas direkt i ett fönster på datorn. Den kan användas precis som på telefonen men med mus och tangentbord. Ljud kommer i datorns högtalare och du kan svepa på skärmen med musen som om det vore din telefon. Allt detta alltså samtidigt som telefonen ligger till exempel på laddning och inte visar några tecken från utsidan på att användas.

Det här har givetvis flera Android-tillverkare egna versioner av, men nu kommer Apples variant. När du arbetar i telefonens appar på datorn går det även att dra och släppa bilder och annat innehåll från datorns appar i mobilens fönster. 

En försmak av det här fick vi redan förra året när Mac OS fick stöd för att visa widgets från IOS även i datorn. Nu blir alltså det här stödet mer fullkomligt.  

Det ska släppas skarpt i höst i samband med att även IOS 18 släpps till Iphone.