Extra muskler för CMF-mobil

Första CMF-mobilen kan bli oväntat kraftfull

Första mobilen från CMF kan få mer processorkraft än förväntat tack vare utbytt processor.

När det började ryktas om en första mobil från Nothings dotterbolag CMF var informationen att den skulle komma att utnyttja en Dimensity 7200-processor från Mediatek. 

Sedan dess har CMF officiellt bekräftat att man kommer att släppa en mobil, men har varit väldigt hemlighetsfulla med dess specifikationer. 

Nu går däremot en läckare som kallar sig Gadget Bits ut med påståendet att CMF Phone 1 inte kommer att använda Dimensity 7200 utan en MediaTek Dimensity 7300. Det skulle i så fall innebära prestanda i nivå med den Snapdragon 778G+ som finns i Nothing Phone 1 ned fyra kärnor på 2,5 GHz och fyra kärnor på 2,0 GHz, samt en grafikprocessor av modellen Arm Mali-G615 MC2. 

Andra rykten kring CMF Phone 1 säger att den får en amloed-skärm på 6,7 tum med FHD+-upplösning, stöd för 120 Hz och inbyggd fingeravtrycksläsare. Batteriet blir på 5000 mAh med 33W snabbladdning. Processorn ska kompletteras med minst 6 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagring. 

Den ska däremot inte erbjuda det så kallade Glyph-ljuset på baksidan som de vanliga Nothing-mobilerna har, och inte heller NFC.