Läcka avslöjar en hel del

Galaxy Z Fold 6 och Galaxy Z Flip 6 avslöjade

Många detaljer om Samsungs kommande vikbara mobiler avslöjade.

Den 10 juli är det dags för Samsung att hålla sitt Galaxy Unpacked-evenemang där man kommer att officiellt presentera nya generationen vikbara mobiler i form av Galaxy Z Fold 6 och Galaxy Z Flip 6.

Redan nu publicerar dock läckaren Evan Blass de näst intill kompletta specifikationerna för bägge modellerna, som har en del detaljer gemensamt. Bägge kommer att vara lättare och med bättre batteritid än sina respektive föregångare. De får dessutom en IP48-klassificering.

Galaxy Z Fold 6 kommer att drivas av en Snapdragon 8 Gen 3-processor. Den inre skärmen på 7,6 tum har en upplösning på 2160x1856 pixlar och en ljusstyrka på 2600 nits, vilket kan jämföras med 1750 nits i föregångaren.

Batterikapaciteten ska vara oförändrad på 4400 mAh, men ny teknik ska ändå ge en timmes längre batteritid för LTE-internet och två timmar längre videouppspelning.

Enheten kommer att väga 239 gram och 1,4 millimeter kortare, 1 millimeter bredare och 1,3 millimeter tunnare när den är hopfälld. Utfälld kommer den att vara 1,4 millimeter kortare, 2,7 millimeter bredareoch 0,5 millimeter tunnare.

Galaxy Z Flip 6 kommer att drivas av en Snapdragon 8 Gen 3 med 12 gigabyte arbetsminne. Den inre skärmen mäter 6,7 tum och den yttre, inte längre är en oled-skärm utan en ips-skärm, mäter 3,4 tum. Mätten kommer att bli identiska med föregångaren med ett undantag – den blir 0,2 millimeter tunnare när den är hopfälld.

Batterikapaciteten ökar från 3700 till 4000 mAh, vilket påstås innebära två timmars längre batteritid för LTE-internet och tre timmars längre videouppspelning.

En stor uppgraderings har gjorts med den primära kameran som uppgraderas från 12megapixel i föregångaren till 50 megapixel.