Imorgon smäller det

Inför lanseringen: Allt om LG G3

Imorgon kväll visar LG upp sitt nya flaggskepp G3 och vi pusslar ihop den illa dolda hemligheten innan eventet.

Publicerad Uppdaterad

LG verkar inte ens ha försökt dölja G3 från allmänheten, fast å andra sidan var det lite av deras strategi vid lanseringen av LG G2 också förra sommaren. Redan i slutet av december förra året började ryktena dyka upp kring telefonen, givetvis med namnet G3 på plats redan från start.

Då handlade det förvisso om en beryktad fingeravtrycksläsare, något som inte funnits med i ryktessnurran sedan dess. I mitten av januari rapporterades det dock att G3 skulle komma utrustad med en 5,5 tum stor skärm med upplösningen 1440x2560 pixel, vilket ingen verkar hävda emot längre.

Däremot lär vi knappast få se LG:s systemchip Odin i telefonen, utan rykteskällorna går isär lite om huruvida det är Qualcomms Snapdragon 801 eller 805 som sitter under den högupplösta skärmen. Snapdragon 805 ska visserligen dyka upp i enheter nu i sommar, så helt omöjligt är det inte att G3 blir först ut med den. Samtidigt känns det lite surt att en ”försenad” toppmodell har samma systemchip som Sonys Xperia Z2, HTC:s One M8 och Samsungs Galaxy S5 som redan har presenterats och släppts i butik.

Annars har alla specifikationer kring telefonen släppts ett flertal gånger nu. 143,3x74,6x8,9 millimeter blir måtten, även om uppgifterna går isär kring om det blir en baksida i plast eller metall. På baksidan hittar vi även nästa innovation i form av kameran. Läckta bilder har pekat på en okänd sensor i närheten av kameran och det har spekulerats i vad det kan föreställa. Numera verkar det dock mer eller mindre bekräftat att det rör sig om en lasermätare för att hjälpa till med autofokus och olika fokuspunkter. Ett system som skiljer sig en del från det HTC använder i One M8 alltså.

När det gäller utseendet ska den stora skärmen inte vara fullt så påträngande som det kan verka, då ramarna runt skärmen ska vara riktigt tunna. De läckta pressbilderna övertygar väl inte helt på den punkten, men den som lever får se. Även innehållet har det läckt bilder på, som sägs visa hur LG designat om gränssnittet till luren. Mestadels handlar det om en grafisk upputsning av Androids befintliga system, men förhoppningsvis bygger LG vidare på sina egna mjukvarulösningar på något sätt också.

Klockan sju imorgon kväll lanseras LG G3 och givetvis kommer du kunna läsa allt om telefonen här på Mobil.se. Både förhandssnacket som rapportering minut för minut vad som faktiskt visas upp och jämförelsen med andra toppmodeller efter eventet. Vi finns så klart även på plats i London för lanseringen och kommer givetvis att ge våra första intryck av telefonen så snart vi fått känna på den.

Missade vi något? Eller har du andra teorier om vad vi får se? Kommentarsfältet är ditt.