Hittar och blir hittad

Motorola Moto Tag officiell: Hittar dina prylar med Googles Hitta-nätverk

Motorolas tagg konkurrerar med Apple Airtag och Samsung Smarttag, men använder istället Googles Hitta-nätverk och fungerar med flera tillverkares Android-mobiler.

Moto Tag är en bluetooth-bricka som du fäster på till exempel väska eller nycklar. På samma sätt som andra liknande sådana kan du sedan se var den befinner sig och det med hjälp av andra Android-telefoner. Du behöver inte själv vara nära den för att se dess position utan du tar hjälp av andra användare. 

Moto Tag fungerar inte bara med Motorolas telefoner utan även med andra tillverkares Androidtelefoner. Taggen har Ultra Wide Band-teknik som gör att du även ska kunna hitta den med precision när du är nära. 

Utöver att se till att du inte tappar bort dina prylar så har Moto Tag även en knapp som gör att du kan få din telefon att ringa om det är den du slarvat bort. Har du en Motorola-telefon kan du dessutom använda taggen som en avtryckarknapp för kameran, så att du enkelt kan ta en bild samtidigt som du själv är med.

För att använda Moto Tag krävs alltså en Android-telefon och det är då Googles Hitta min enhet-app som du använder. Precis som andra tillverkare har Motorola gått med i samarbetet för att förhindra missbruk av den här typen av enheter för exempelvis stalking. Därför kommer det upp en varning på både Iphone och Android-telefoner så att den drabbade kan agera. 

Moto Tag släpps till försäljning under de kommande månaderna i utvalda delar av världen. Den ska vara designad för att passa många hållare som redan finns till andra liknande produkter och batteriet i är precis som hos andra liknande ett CR2032.

Moto Tag ska kosta 399 kronor för en eller 1499 kronor i 4-pack.