Bugg återställer för mycket

Nya problem med Ios 17.5

Rapporter pekar på att Ios 17.5 har en bugg som oavsiktligt återställer raderad information.

Nyligen rapporterades det om en bugg i Ios 17.5 som orsakande problem för fristående app-butiker. Nu har det dykt upp en rad rapporter om en annan bugg som handlar om återställning av främst bilder, men inte att enheten inte kan återställa informationen - tvärtom.

Enligt rapporter på Reddit har användare som uppgraderat till Ios 17.5 upplevt att tidigare raderade bilder oväntat återkommit i deras bildgalleri. En Reddit-användare hävdar att bilder som togs bort för flera år sedan plötsligt blev synliga igen efter uppdateringen. En annan användare rapporterar att iOS 17.5 felaktigt presenterar bilder från 2016 som nya. Det mest anmärkningsvärda fallet av buggen involverar en person som rapporterar att ungefär 300 bilder, varav några var privata, återfanns på en Ipad som hade sålts till en bekant. Enheten hade tydligen återställts till fabriksinställningarna enligt Apples riktlinjer.

En misstanke om hur buggen fungerar är att en dator tar bort en fil, raderas inte filens data omedelbart från lagringsenheten. Istället markerar systemet att det utrymmet nu är ledigt och kan skrivas över, och upphör att spåra filen och dess storlek. Data förblir intakt tills den skrivs över av ny information.

Apple har ännu inte sagt något om problemet.