En bild säger mer än tusen ord

Nya Unicode kan få sju nya emojis

Just nu utvärderas sju stycken nya emojis som kan bli en del av nya standarden.

Unicode-konsortiet, som ansvarar för distributionen av emojis över olika plattformar som iOS, Android och andra enheter, har lagt fram ett förslag om att introducera sju nya emojis i sin samling. Dessa sju nya känsloikoner består av en emoji med påsar under ögonen, ett fingeravtryck, ett lövfritt träd, en rotfrukt, en harpa, en spade och en stänkemoji. 

För närvarande är dessa emojis under utvärdering under en betatestningsfas för Unicode 16.0, och det är en utvärdering som pågår fram till den 2 juli. Efter detta datum är det tänkt att de nya emojisarna ska få ett officiellt godkännande. Det kan dock dröja några månader innan företag som Apple, Microsoft och Google lägger till de nya emojisarna i sina system. 

Nu innehåller Unicode betydslgit mer än bara emojis utan även samtliga tecken, bokstäver, siffror et cetera. Den kommande Unicode 16.0 förmodas få sammanlagd 5185 nya tecken inklusive Todhri som är ett historiskt skriftspråk som används för albanska, och Tulu-Tigalari är ett historiskt skriftspråk från sydvästra Indien. Sammanlagd kommer Unicode 16.0 att innehålla 154998 tecken.