Biokänsla för en

Sonos första hörlurar lanserade: Sonos Ace

Efter mycket rykten är Sons första hörlurar nu officiella. Det handlar om ett par over-ear-hörlurar med brusreducering. De ska även, via en uppdatering senare i år, få särskild surroundfunktion anpassad till rummet där du lyssnar.

Publicerad Uppdaterad

Efter lång väntan och upprepade önskemål från kunder så lanserar nu Sonos sina första hörlurar. Sonos Ace, som hörlurarna heter, är främst anpassade för att användas i hemmabiosystemet men kan så klart även bäras i andra sammanhang och har både Sonos egna högtalarelement och brusreducering. Du ska enkelt, med endast ett knapptryck, kunna flytta ljud från Sonos Arc i ditt hemmabiosystem till hörlurarna Sonos Ace och därmed kunna fortsätta lyssna utan att störa någon annan i hushållet.

Sonos vd, Patrick Spence, berättar att det är just kundernas efterfrågan och önskan om att Sonos skulle göra även hörlurar och inte bara högtalare, som till stor del ligger bakom lanseringen. Från sin breda erfarenhet av ljud i hemmet tar Sonos med sig ljudupplevlese, design och ergonomi, säger bolaget själva. 

Kräver inte Sonos-appen, ansluts via bluetooth

För bolagets högtalare är Sonos-appen central, men Sonos Ace ansluts med bluetooth eller usb-c och kräver inte Sonos-appen. För equaliser eller för att hantera andra inställningar använder du dock Sonos-appen. 

Hörlurarna har en matt yta med metalldetaljer och de går att vika ihop för smidig transport när de inte används. Öronkåporna kan bytas ut och har en insida av minnesskum så att de formar sig bekvämt efter huvudet och stänger ute oönskade ljud från omgivningen. 

Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace
Bildspel: Sonos Ace

Från start stödjer hörlurarna Sonos Arc och framöver ska Sonos rulla ut stöd så att de även kan användas med Sonos Beam Gen 2, Beam och Ray. En särskild surroundfunktion som kallas Sonos True Cinema anpassar ljudet till det rum där du befinner dig, men den funktionen kommer först i en uppdatering någon gång senare i år.

Förutom att anslutas till ditt Sonos-system kan du även lyssna med hölurarna anslutna till andra enheter, som din mobiltelefon. Sonos Ace har stöd för Apple Lossless och Aptx Lossless för högupplöst ljud och brusreduceringen ska vara effektiv bland annat tack vare 8 mikrofoner som känner av omgivningens ljud även ser till att du ska höras bra under telefonsamtal. 

Sonos Roam 2

Samtidigt som Sonos visar hörlurarna Sonos Ace lanserar de även en uppdaterad version av sin lilla portabla högtalare. Sonos Roam 2 för 2199 kr uppdaterar föregångaren med enklare kontroller, men i övrigt snarlik design och funktion.

Fakta Sonos Ace

Fakta Sonos Ace
Typ: Hörlurar med bluetooth och brusreducering
Mått: 191 x 160 x 85 mm
Vikt: 312 gram
Batteri: 30 timmars batteritid med brusreducering på, ladda tio minuter för tre timmars lyssningstid. Laddas via usb-c.
Högtalarelement: 40 mm
Anslutning: Bluetooth 5.4 och usb-c
Bästa överföringsteknik: Apple Lossless, AptX Lossless
Övriga funktioner: Rumsligt ljud, Dolby Atmos, brusreducering
Säljstart: 5 juni
Pris: 5499 kr