På japanska webbplatsen och på X

Sony bjuder in: Trolig lansering av Sony Xperia 1 VI

Sony förbereder för vad de kallar ett Xperia Special Event. Det handlar med stor säkerhet om lansering av en ny flaggskeppstelefon.

Rykten kring kommande Xperia 1 VI har handlat om att Sony går ifrån det mer långsmala skärmformatet till ett lite kortare och bredare, mer i linje med vad andra tillverkare erbjuder. Det har också talats om att Xperia 1 VI inte kommer att ha den högupplösta 4K-skärm som föregångarna stoltserat med.

Sonys inbjudan har gått ut till kunder i Japan.

Nu har Sony bjudit in till event och det går av stapeln den 17 maj. Inbjudan har än så länge bara gått ut i Japan. Evenemanget sker i Tokyo kvällen den 17 maj lokal tid och här utlovas att Xperia-utvecklare ska visa de senaste funktionerna, besökarna kommer själva få prova och det noteras att enheten de får testa kan skilja sig från den färdiga. Det låter helt enkelt som en lansering av en ny Xperia-telefon. Anledningen till att Sony går ut med inbjudan redan nu är att de bjuder in 100 vanliga kunder med Sony-konto att närvara och de kunderna, i Japan då, har två veckor på sig att ansöka om en plats och får sedan besked om de blivit uttagna att närvara eller inte. 

Vi räknar med att en lansering sker på detta datum även i resten av världen, Sverige inkluderat. Xperia 1 V släpptes förra året den 11 maj, så tidpunkten för att lansera en uppföljare stämmer med det japanska eventet.