Integrerat i systemets telefon-app

Spela in samtal med Iphone – Funktionen byggs in direkt i Telefon-appen i IOS

Samtalsinspelning och transkribering presenteras som en del av Apple Intelligence

Som en del i IOS 18 ger Apple möjligheten att med bara ett klick spela in samtal i Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Du behöver bara trycka på “Spela in” så ska Iphone spela in det samtal du ringer och även skriva ut konversationen i text, om du vill det. Funktionen för att transkribera är en del av Apple Intelligence, Apples AI-satsning och den släpps i höst tillsammans med IOS 18. Inspelningsknappen ska du hitta direkt i telefonens vanliga Telefon-app.

Systemet kan även sammanfatta längre samtal och detta liksom möjligheten att få telefonsamtal eller andra inspelningar nedskrivna fungerar på en handfull språk, dock inte svenska. Inspelning av samtal ska dock fungera oavsett vilket språk som talas. 

Vid samtalets början ska en röst meddela samtalets deltagare om att samtalet spelas in, så att det inte sker i smyg, utan att alla är medvetna om det.

Apple Intelligence släpps i höst i betaversion som en del av IOS 18 och kommer då kräva att du har amerikansk engelska inställt som språk i din telefon. Apples AI stöds enbart på Iphone 15 Pro och Iphone 15 Pro Max och senare telefoner. 

Att få samtal nedskrivna kommer fungera på engelska, spanska, franska, tyska, japanska, mandarin, kantonesiska, och portugisiska.