Brutala spel lyfte intresset

Stor framgång för Netflix spelsatsning

Grand Theft Auto har blivit ett lyckokast för filmtjänsten med över 30 miljoner nedladdningar.

Publicerad Uppdaterad

Netflix är mest kända som en filmtjänst, men satsar allt mer på att erbjuda spel till sina prenumeranter, både i form av spel baserade på Netflix egna filmer och serier men också spel som finns på andra plattformar. I november 2023 presenterade man den kontroversiella speltrilogin Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition där spelaren lever ett kriminellt liv med våld, stölder, besök hos prostituerade och liknande sysselsättningar.

Den satsningen har visat sig vara en stor framgång för Netflix, enligt publikationen Mobilegamer har de tre spelen fler än 30 miljoner nedladdningar. Flest nedladdningar har GTA: San Andreas med 20,5 miljoner följt av GTA: Vice City med 6,5 miljoner och Grand Theft Auto 3 med 3,3 miljoner.

Det är främst Ios-användare som har tagit spelen till sig, GTA: San Andreas har laddats ner uppskattningsvis 15,8 miljoner gånger på Apple-enheter men bara 4,7 miljoner gånger till Android. Vice City har 4,9 miljoner nedladdningar till Ios och 1,6 miljoner till Android, medan GTA 3 har hämtats uppskattningsvis 2,4 miljoner gånger till Ios och 929000 gånger till Android.